Eliaksenkatu 2 95400 Tornio

Hakatie 9 95700 Pello

Alkkulanraitti 42 95600 Ylitornio

VEROTUS

 

Palvelemme yrityksiä ja yrittäjiä aina myös verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Verotus on erittäin keskeisessä asemassa jo yrityksen perustamisvaiheessa ja varsinkin myöhemmin yritysjärjestely-, yrityskauppa- ja sukupolvenvaihdostilanteissa. Verotuksen vaikutuksen tarkastelu voi olla tarpeen myös vuosittaisessa kassasuunnittelussa, kun mietitään tulisiko jotain investointia aikaistaa vai lykätä.

Yrityksen verotus on aina kokonaisuus, jossa pelkkä yrityksen veroihin keskittyminen ei tuo onnistunutta lopputulosta. Yrittäjäomistajien ja yrityksen verotusta suunniteltaessa keskeisessä asemassa ovat pääomatulojen suunnittelu (palkka, osinko, työsuhde edut jne.). Omistajan verotusta suunniteltaessa edullisin vaihtoehto saadaan usein laskemalla kotitalouteen tarvittavan rahamäärän kertyminen eri vaihtoehdoilla simuloiden. Tähänkin laskentaan tarvittavat työkalut ja ammattitaidon saat meiltä.

Verotuksen suunnittelun täytyy olla jatkuvaa. Yritys- ja henkilöverotus muuttuu jatkuvasti. Tänään valittu menettelytapa ei ehkä ensivuonna olekaan enää yhtä edullinen. Onko nykyinen yhtiömuoto vielä verotuksellisesti järkevin valinta? Nämäkin asiat voidaan selvittää vaihtoehtolaskelmilla.

Yritysverotuksen lisäksi pohdintaa voi aiheuttaa myös vuosittainen tulon tai voiton jakaminen yrittäjälle tai omistajille.


TUTKI SIVUSTOA